Lentile de contact pentru discromați


LENTILE PENTRU DISCROMAȚI

LENTILE DE CONTACT PENTRU CORECȚIA DISCROMATOPSIEI


Lentilă de contact cu pupilă colorată fabricată din hidrogel, conținut de apă de 77%. Lentila este disponibilă în variantă sferică și torică. Diametre pupilare disponibile: de la 1.5 mm la 8 mm. Doar partea centrală a lentilei este colorată și poate fi fabricată cu fil

tre în diferite nuanțe:

  • Light red
  • Medium red
  • Dark red
  • Yellow
  • Blue
  • Brown
  • Gray

Yellow mărește contrastul și poate fi utilizat în practicarea sporturilor, condus, etc.

Brown oferă un contrast ușor diminuat și este potrivit celor cu sensibilitate la lumină.

Gray nu schimbă percepția culorilor. Oferă confort celor cu sensibilitate la lumină.

Red ajută în corectarea discromatopsiei.

Întreținere

Lentilele se întrețin la fel ca orice altă lentilă de contact moale. Înainte de scoaterea lentilei recomandăm aplicarea de lacrimi artificiale cu 60 de secunde înainte. Curățarea și dezinfectare zilnică cu orice soluție multifuncțională pentru lentile de contact moi. De preferat sistemele pe bază de peroxid. În timpul portului poate fi recomandată utilizarea lacrimilor artificiale compatibile, de preferat cele fără conservanți.

Discromatopsia în lume

Conform statisticii, între 2-8% dintre bărbați și până la 0.8% dintre femei suferă de probleme legate de perceperea culorilor într-o anumită măsură. Conform datelor publicate de American Academy of Ophthalmology pentru 2019, se notează faptul că nu există tratament pentru vindecarea discromatopsiei, dar aceasta se poate corecta. Corecția constă în aplicarea de filtre de culoare care pot crea o tranziție mai evidentă între spectrul de culoare de la verde la roșu, și care permit fotoreceptorilor să perceapă culorile mai fidel.

  • Filtrele colorate sunt recomandate și pentru sensibilitatea la lumină:  condus sau noaptea când lumina difuză devine problematică. Când se alege utilizarea filtrelor roșii în cazurile de discromatopsie, pacienții pot distige culorile, dar percepția culorilor este ușor distorsionată în nunțe de roșu iar pacienții trebuie informați de existența acestui efect.

CooperVision Specilaty Eyecare produce filtre de culoare în spectrul red-brown care permit pacienților o creștere a gradului de percepție a culorilor. Selectarea filtrului se face prin utilizarea testelor Rabkin și Ishihara.Relații Clienți


Contact | Crează cont nou

Program Relații Clienți:

Luni-Vineri 10:00 – 18.00

031 92 62, 031 92 63

comenzi@coopervision.com.ro


Image


LensHub oferă un portofoliu complet de lentile de contact speciale. Indiferent de nevoia de corecție, noi avem o soluție. Ajutăm cabinetele oftalmologice să evolueze prin întâmpinarea rapidă a nevoilor schimbătoare ale pacienților. Prin LensHub ai acces la tipuri de lentile de contact care se potrivesc perfect aproape oricărei nevoi de corecție.